Ekokem mukana kansainvälisessä Syyria-projektissa

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW on valinnut tarjouskilpailun perusteella Ekokemin Syyrian kemikaalien hävittämisestä syntyvien jätteiden käsittelijäksi. Varsinainen kemiallisten aseiden hävittäminen on oma operaationsa, johon Ekokem ei osallistu. Ekokemille tämänkaltaisten jätteiden käsittely on normaalia liiketoimintaa.

Ekokemille käsiteltäväksi tulee kemikaalien hävittämisprosessissa syntyviä jätteitä. Ekokem käsittelee säännöllisesti vuosittain tuhansia tonneja Syyrian kemikaalien hävittämisestä syntyvien jätteiden kaltaisia aineita.

Materiaali poltetaan korkealämpötilauunissa eli 1 050 – 1 200 oC lämpötilassa, jolloin poltettavan jätteen pitkä viipymä uunissa varmistaa jätteiden täydellisen palamisen. Polttolämpö otetaan kattilassa talteen ja jalostetaan sähköksi ja kaukolämmöksi. Polttolinjan savukaasut puhdistetaan parhaalla mahdollisella tekniikalla ja päästöjä tarkkaillaan jatkuvatoimisesti. Ekokemillä käsiteltäviä jätteitä arvioidaan olevan n. 5 000 tonnia, lopullinen määrä on vielä avoin.

Sopimuksen toisena osapuolena on kansainvälinen kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW. Se on yhteistyössä YK:n kanssa toimiva järjestö, joka valvoo vuonna 1997 allekirjoitetun Kemiallisten aseiden kieltosopimuksen noudattamista.  

OPCW:n tavoitteena on, että kemiallisten aseiden hävittämisohjelma on loppunut tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä. 
- On hienoa, että saamme olla mukana tässä projektissa. Koemme projektin kansainvälisenä hyvän tahdon eleenä, Ekokemin toimitusjohtaja Timo Piekkari toteaa.

Ekokem on vaativan ympäristönhuollon kokonaispalvelujen tuottaja. Liiketoiminnan yhtenä osana on jo yli 30 vuoden ajan ollut vaarallisten jätteiden käsittely.

Lisätietoja

Timo Piekkari
toimitusjohtaja
Ekokem Oy Ab
puh. 050 600 40
s-posti: timo.piekkari(at)ekokem.fi

Jani Lösönen
maajohtaja, Suomi
Ekokem Oy Ab
puh. 050 341 7196
jani.losonen(at)ekokem.fi

Kuvia Ekokemin Riihimäen tuotantoprosesseista kuvapankissamme.

Käyttäjänimi: kuvapankki
Salasana: kuvapankki

> Kuvia median käyttöön > Tuotantoprosessit  > Riihimäen laitosalue

ShareShare
Finnish